Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaprik: uitnodigingen risicogroepen van start

Coronaprik: uitnodigen risicogroepen van start

Vanaf 27 augustus ontvangen mensen van 60 jaar en ouder van het RIVM een uitnodiging voor de coronaprik bij de GGD. De najaarsronde voor de coronaprik start op 16 september en loopt tot en met 6 december 2024.

Coronaprik geeft extra bescherming

Het coronavirus is er nog steeds is en kan weer opleven. De coronaprik geeft mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona, extra bescherming tegen ziekenhuisopname of overlijden door corona.

Uitnodigingsbrief

Iedereen vanaf 60 jaar ontvangt een brief van het RIVM voor de coronaprik. Bij mensen onder de 90 jaar die vorig jaar een coronaprik hebben gehaald, staat er al een voorstel voor een afspraak in. De anderen worden in de brief uitgenodigd om zelf een afspraak te maken bij de GGD. Dat kan via planjeprik.nl of 0800-7070.

Afspraak maken zonder brief

Volwassenen (18 tot en met 59 jaar) die elk jaar een uitnodiging ontvangen voor de griepprik, kunnen ook de coronaprik halen. Dit geldt ook voor kinderen en volwassenen met een ernstige aandoening, bijvoorbeeld een ernstige afweerstoornis. En voor zorgmedewerkers die direct contact hebben met kwetsbare patiënten. Deze groepen ontvangen geen brief van het RIVM. Zij kunnen zelf een afspraak maken via planjeprik.nl of 0800 7070.
Dit geldt ook voor volwassenen en kinderen die niet tot de doelgroep behoren, maar vanwege een kwetsbaar gezinslid of op advies van een behandelend arts, toch een coronaprik willen.

Onze priklocaties

Dit jaar zijn er in meer priklocaties beschikbaar, waardoor de prik dichter bij huis gezet kan worden. In West-Brabant bieden we dit najaar de coronaprik op 8 locaties in de regio:

  • Achtmaal, Van Den Berghstraat 2
  • Bergen op Zoom, Burgemeester van de Laarsstraat 25
  • Breda, Minervum 7290 A
  • Chaam, Dorpsstraat 27
  • Oosterhout, Pasteurlaan 9
  • Roosendaal, Nieuwstraat 2
  • Zevenbergen,  Kristallaan 25C
  • Zundert,  Leeuwerikstraat 27

Inwoners mogen ook kiezen voor een priklocatie in een andere GGD regio als dat voor hen dichterbij is. Bewoners van zorginstellingen worden in hun instelling gevaccineerd. Mensen die door hun gezondheid niet zelfstandig of met hulp van anderen naar een priklocatie kunnen komen, kunnen eventueel thuis de coronaprik krijgen.

Lees meer over de coronaprik in West-Brabant

Adviezen om luchtweginfecties te voorkomen

Sommige mensen kunnen erg ziek worden van een coronavirus, griepvirus of verkoudheidsvirus. Het blijft daarom voor iedereen belangrijk om de adviezen om luchtweginfecties te voorkomen te volgen.

Deel het artikel

Gerelateerd nieuws

Aankondiging najaarsronde coronaprik 2024

Corona
Op 16 september 2024 start de nieuwe vaccinatieronde tegen corona. Deze najaarsronde duurt tot 6 december 2024....