Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsMededeling over zorgmedewerker GGD West-Brabant

Mededeling over zorgmedewerker GGD West-Brabant

Deze week hebben we ontdekt dat een medewerker van GGD West-Brabant niet officieel is geregistreerd als arts. De betreffende medewerker heeft bijna vier jaar bij ons gewerkt als basisarts voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar op de locaties in de gemeenten Roosendaal, Moerdijk en Rucphen.

Dit nieuws heeft ons enorm geschokt en staat haaks op onze ambitie om betrouwbare en veilige zorg te bieden. Er zijn geen signalen bekend dat er sprake is van seksueel grensoverschrijdend gedrag door deze medewerker.

We begrijpen dat dit bij ouders/verzorgers en kinderen wellicht tot zorgen en vragen leidt. Alle betrokken ouders/verzorgers en kinderen worden geïnformeerd.

De betreffende medewerker is per direct op non-actief gesteld en ontslagen. Als zorgaanbieder en werkgever vinden wij het belangrijk om in dit proces zorgvuldig te handelen. Daarom hebben we een onafhankelijk onderzoeksbureau de opdracht gegeven om onderzoek te doen. Dat onderzoek is gestart. Het doel van dit onderzoek is om uit te zoeken hoe deze situatie zich heeft kunnen voordoen en hoe dit in de toekomst voorkomen wordt. Ook de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en de Autoriteit Persoonsgegevens zijn hierover geïnformeerd.

Onze aandacht gaat uit naar betrokken ouders/verzorgers en kinderen en naar onze collega’s die nauw met deze ex-medewerker samenwerkten. Het vertrouwen van onze ouders/verzorgers, kinderen, samenwerkingspartners is voor ons van het grootste belang. We zullen er alles aan doen om dat te herstellen.

Veelgestelde vragen

Weten jullie bij hoeveel ouders/verzorgers en kinderen deze ex-medewerker betrokken is geweest?

Momenteel onderzoeken we bij welke ouders/verzorgers en kinderen de ex-medewerker betrokken is geweest. Deze ouders/verzorgers en/of kinderen worden door ons geïnformeerd.
Voor zover wij nu kunnen nagaan gaat het om ca. 1900 kinderen tussen 4 en 18 jaar in voornamelijk gemeente Roosendaal, Moerdijk en Rucphen die in de afgelopen vier jaar contact hebben gehad met deze ex-medewerker.

Wat kunnen ouders/verzorgers doen als ze vermoeden dat deze bij hen betrokken is geweest?

Wij snappen dat ouders zich mogelijk zorgen maken of vragen hebben. Alle betrokken ouders/verzorgers en kinderen krijgen een brief met daarin een telefoonnummer dat zij kunnen bellen met vragen of zorgen.
Geen brief gehad, maar maak jij je toch zorgen als ouders/verzorgers of/en kinderen, dan kun je contact opnemen via 088 – 36 87 000. Ons contactcentrum is op donderdag 26 september tot 20.00 uur bereikbaar.

Weten jullie welke werkzaamheden deze ex-medewerker bij kinderen heeft verricht?

Deze medewerker was in dienst bij GGD West-Brabant als basisarts voor kinderen van 4 tot 18 jaar. De focus van een basisarts ligt onder andere op het beoordelen van de ontwikkelingen van groei van kinderen, het bepalen en geven van vaccinaties, het uitvoeren van gezondheidsonderzoeken, het adviseren van ouders over het opvoeden en opgroeien en het doorverwijzen van kinderen met medische en ontwikkelproblemen naar andere hulpverleners.

Heeft deze persoon schade aangericht aan cliënten?

Momenteel onderzoeken we bij welke ouders/verzorgers en kinderen de ex-medewerker betrokken is geweest. Deze ouders/verzorgers en/of kinderen worden hierover geïnformeerd.

Zijn de ouders/verzorgers van de cliënten al op de hoogte gebracht?

De betrokken ouders/verzorgers en/of kinderen worden hierover per mail of brief op de hoogte gebracht.

Ouders en kinderen die zich zorgen maken, kunnen die contact met de GGD opnemen?

Wij begrijpen dat ouders zich mogelijk zorgen maken of vragen hebben. Alle betrokken ouders/verzorgers en/of kinderen zijn hierover per brief of e-mail geïnformeerd. In de brief/mail staat een nummer dat ouders kunnen bellen.

Geen brief gehad, maar maak jij je toch zorgen als ouder/verzorger of kind, dan kun je contact opnemen via 088 368 7000. Ons contactcentrum is op donderdag 26 september tot 20.00 uur bereikbaar.

Deel het artikel