Overslaan en naar de inhoud gaan

You can translate this website using Google Translate. When you select a language there will be data sent to Google.

We are not responsible for the quality of the translation.

Close
InwonersNieuwsNieuwe vaccinatielocatie geopend bij Breepark in Breda

Nieuwe vaccinatielocatie geopend bij Breepark in Breda

Vanochtend zijn we in de evenementenhal van Breepark in Breda gestart met het vaccineren. Hiermee krijgt Regio West-Brabant een derde vaccinatielocatie erbij en wel eentje van XL-formaat. De inrichting van het vaccinatieproces is hier – samen met experts uit het logistieke vakgebied – zo uitgekiend en ingericht dat we vanaf april duizenden prikken per dag kunnen zetten, mits er voldoende vaccins beschikbaar zijn.

We beginnen nog op kleinere schaal en vaccineren hier de eerste tijd alleen de zorgmedewerkers die nog aan de beurt zijn. We doen dit met het vaccin van AstraZeneca. We beginnen hierdoor met beperkte openingstijden. De verwachting is dat we vanaf begin april op deze locatie ruimere openingstijden hebben en ook andere doelgroepen op deze locatie gaan prikken met ook andere vaccins.

Aanwinst voor de regio

Met deze XL locatie bedienen we veel inwoners uit de regio West-Brabant maar ook Midden-Brabant. Bovendien ontlast het de locatie bij Amphia Langendijk in Breda, waar nu veel vraag naar is. Wethouder Mirjam Haagh: “Wat ik hier zie is goed doordacht. We beginnen nu nog klein maar het staat klaar. We kunnen direct van start als er meer vaccin is. ”

Maximale capaciteit van 3000 prikken per dag

Zodra we voldoende vaccins geleverd krijgen, kunnen we in Breepark opschalen naar 3000 prikken per dag. Hiermee benutten we de maximale capaciteit zowel qua procesinrichting als openingstijden (van 8.00 tot 20.00 uur). Mocht het nodig zijn, dan kunnen we hier ook 24 uur per dag vaccineren.

Vaccinatieproces optimaal ingericht

In Breepark hebben we het vaccinatieproces zo optimaal mogelijk ingericht. Hierdoor kunnen we het prikken versnellen met een factor 3: van 20 naar 60 per prikker per uur per prikker. Dit komt omdat deze locatie zich hiervoor uitstekend leent. Belangrijke verbeteringen binnen het proces zijn het scheiden van de administratie van het daadwerkelijk prikken en het flink opschalen van de administratiecapaciteit. Projectleider Arthur Rijkers: “In het huidige proces zitten de prikker en administrator aan elkaar gekoppeld. Pas zodra alle administratieve handelingen klaar zijn, kan de prikker de vaccinatie toedienen. In de nieuwe situatie gebeurt dit los van elkaar en kunnen de prikkers constant blijven prikken. Door ook nog eens de administratiecapaciteit aan de voorkant van het proces te verhogen, worden de prikkers veel efficiënter ingezet en kan hierdoor de priksnelheid fors worden verhoogd.” De nieuwe procesinrichting is tot stand gekomen in samenwerking met experts uit het logistieke vakgebied en docenten en studenten van Tilburg University en TU Eindhoven.